ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl 22'ncisi düzenlenecek olan Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali başlıyor.

Kaş Belediyesi ve Kaş'ın kardeş şehri olan Yunanistan'ın Meis Adası belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali 14 Haziran'da Kaş girişinde düzenlenecek festival yürüyüşüyle başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek olan yürüyüş sonrası, festivalin açılışı yapılacak. Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Kaş Halk Eğitim Merkezi bağlama grubu, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Müzik Grubu birer konser verecek. Kaş Kültürevi'nde sanatçı ressam Mehmet Sağ'ın 'Dört Renk Dört Yön' adlı sergisi açılacak. Akşam Kaş Amfi Tiyatro'da TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Eren Ay konser verecek. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 'Tarla Kuşuydu Juliet' adlı oyunu sergileyecek.

Festivalin ikinci günü olan 15 Haziran Cumartesi günü bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Kaş Yemek Yarışması yapılacak. Akşam Kaş Yat Limanı'nda önce Buray, ardından İrem Derici konser verecek. Festival 16 Haziran günü bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Yunanistan'ın Meis Adası'ndan başlayacak ve 7.5 kilometre sürecek olan Meis-Kaş Yüzme yarışlarıyla sona erecek.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Kardeş şehrimiz Yunanistan'ın Meis Adası ile düzenlediğimiz festival Türkiye'de düzenlenen en uzun soluklu festivallerden biri. 3 gün boyunca yapacağımız kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle Kaş'ın adını bir kez daha duyuracağız. Likya'nın başkenti olan Kaş'tan, bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Meis-Kaş Yüzme Yarışları ile tüm dünyaya barış, dostluk mesajları vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI