Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kentte su kayıp ve kaçağının önlenmesi için hayata geçireceği proje ile ücretsiz olarak her aboneye teknolojik su saati dağıtacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın önümüzdeki 5 yıla şekil verecek olan Stratejik Plan çalışmaları kapsamında düzenlediği çalıştaya katıldı. 4 merkez ilçedeki muhtarlar ile bir araya gelen Başkan Seçer, mahallelerin ve muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi. Kenti geleceğe taşıyacak hedeflerini anlatan Seçer, çalıştay sayesinde vatandaşlarla birlikte muhtarların sorunları ve istekleri üzerine de oldukça yararlı sonuçlar alınacağını söyledi. Muhtarlara yeni bilgisayar müjdesi veren Seçer, "Muhtarlarımızın da tabi işi kolay değil. İçinde bulunduğunuz şartlar kolay değil. Bir yandan muhtarlık resmi bir görev. Bir belediye başkanı olarak muhtarlarımın çalışma alanlarının daha uygun olması için ne katkı sunabiliriz? Bunlara burada cevap bulacağız. Muhtarlık binalarımızın daha iyi koşullara sahip olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve gelir gelmez arkadaşlarımız bu konuda gerekli çalışmaları yaptılar. Tadilat gereken binalarımızı ya da muhtarlık ikametgâhlarımız tespit ettik. Bu konuda da süratle çalışmalarımız sürecek. Diğer taraftan 805 mahalle muhtarımıza yeni bilgisayarlar dağıtacağız. Bizim ahşap atölyemiz var oralarda dolap, masa, sandalye gibi bazı mobilyalar yaptırıyoruz muhtarlarımız için. Bunları muhtarlarımıza dağıtacağız. Artık kendi atölyelerimizi çalıştırmaya başladık" dedi.
İçme suyunda kayıp-kaçakların büyük bir sorun olduğunu kaydeden Seçer, şunları söyledi:
"Kaçak kayıpları önlemimiz lazım. Bizde oran çok yüksek. Avrupa ortalamasının çok üzerinde. Yani akıl işi değil, yüzde 30-40’lara varan oranlar. Akıp gidiyor yeraltı suyu oluyor. Onları önlediğimiz takdirde, biz su fiyatlarını daha ucuz yaparız. Bunları yapamadığınız takdirde, bunları vatandaşın faturasına yükleriz. Kaybeden yine vatandaş olur. MESKİ, süratle daha teknolojik bir kurum haline gelecek. Her aboneye son teknoloji saatler koyacağız, bundan bedel almayacağız."

FOTOĞRAFLI