Tuncay AVCI/GÜRPINAR,(Van),()-VAN'ın Gürpınar  ilçesi Kaymakamı Fatih Sayar,  şehit ve gazi aileleriyle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Kaymakam Sayar, "Vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere en büyük emaneti olan yakınları ve gazilerimize her zaman kapımız açıktır."dedi.

Gürpınar  Kaymakamlığı tarafından, şehit yakınları ve gazilerde öğle yemeğinde bir araya geldi. Bir lokantada verilen yemeğe Kaymakam Fatih Sayar, eşi Seda Sayar, Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, İlçe Jandarma Komutanı Haluk Çakaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Soner Kırtıl , gazi ve şehit yakınları katıldı. 

Yemekte konuşan Kaymakam Sayar,"Vatanımız, bayrağımız, milletimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bizlere en büyük emaneti olan yakınları ve gazilerimize her zaman kapımız açıktır. Bugün olduğu gibi, bugünden sonra da her konuda yanlarında olup onların ailesi en yakını olacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bayrak, millet ve vatan için büyük bir mücadele verdiler. Rabbim tüm askerimizin polislerimizin yardımcısı olsun. Barış harekatına katılan askerlerimizin ayaklarına taş değdirmesin. Allah yar ve yardımcıları olsun" dedi.

 Gürpınar Belediye Başkanı Tanış ise, TSK'nın Suriye'nin Kuzeyine büyük bir harekat başlattığını belirterek,"Bizler, ordumuz için dua edelim, Kuran-ı Kerim  okuyalım. Çünkü, Türkiye olmazsa mazlumların sığınabileceği bir kale olmayacak. Onun için Türkiye son kaledir. Kürtlere saldırılmış bir savaş olarak gösterilmeye çalışılıyor. Öyle bir şey yoktur. 'Barış Pınarı Harekatına' katılan tüm askerlerimizin Allah yardımcı olsun. "diye konuştu.
Yemekli program, gazi ve şehit yakınlarına çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu.