Azer DEMİR /ŞEMDİNLİ, (Hakkari),()-HAKKARİ'nin Şemdinli Kaymakamı olarak görev yaparken İçişleri Bakanlığı'nın Mülki İdare Amirlerleri Atama Kararnamesiyle, Van'ın Edremit ilçesine tayini çıkan Kaymakam Muhammet Fuat Türkman onuruna veda yemeği verildi.

Şemdinli Belediyesinin organizasyonuyla, ilçe Merkezindeki Cumhuriyet İlk Okulu bahçesinde verilen yemeğe Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Rafet Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Ebru Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Murat Evren, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Şakar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilçe esnafı ve çok sayıda davetli katıldı. 
Veda yemeğinde konuşan Kaymakam Türkman, Şemdinli'yi ve yöre halkını çok sevdiğini, bu ayrılığın kendisi için zor olacağını söyledi.

Kaymakam Türkman,"Severek hizmet ettiğim Şemdinli’den benim için ayrılık vakti geldi. Vedalar her zaman zor olur, ağır olur. Siz Şemdinlilerin bir sözü vardır. Şemdinli’ye gelen ilk geldiğinde ağlar. Nasıl bir yere geldim diye. Ama burada yaşamaya başlayınca, burada dostluklar kurmaya başlayınca, giderken de ağlar. Ben buraya ağlayarak gelmedim. Ben buraya severek geldim. Ama buradan herhalde ağlayarak gideceğim. Buraya geldiğimde küçük kızım 2 aylıktı. Şimdi 3 yaşına yaklaştı. Şemdinli’nin ekmeği ile suyu ile büyüdü. İnşallah sizler gibi mert fedakar ve misafirperver bir insan olur" dedi.

Kaymakam Türkman, 2017 yılında Şemdinli'ye atandığında  terör olayları  yoğun olduğunu belirterek,"Ama 2,5 senedir çok şükür bölgemizde özellikle Şemdinli merkezinde herhangi bir terör olayı yaşanmadı. Yine kurumlarımız ile burada işbirliği içinde çalışmaya çalıştık. Ben buraya gelirken buradaki vatandaşlara  devletin hem merhamet yüzünü, hem de şefkat yüzünü göstermeye çalıştım. Makam kapımı hiç kimseye kapatmadım. Gelen herkes ile görüşmeye çalıştım. Elimi herkese uzattım. Hiç kimseyi ötekileştirmedim. Herkese eşit şekilde hizmet etmeye çalıştım. Nerde bir fakir var, nerede bir gariban var elimi uzatmaya çalıştım. Hepiniz buna şahitsiniz."diye konuştu.
Yemeğin ardından Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, ilçeye yaptığı hizmetlerinden dolayı Kaymakam Türkman'a teşekkür edip, plaket takdim etti.
FOTOĞRAFLI