Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu'nun 2019 yılı İhsan Yener F Klavye 0-12 Yaş Grubu Çoklu Dil kategorisinde Türkiye derecesi yapan öğrencileri Nisan Maya Tunçoğlu, Bağdagül Özkan ve Rümeysa Özen altın ile ödüllendirildi.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Türkiye İhsan Yener F Klavye Şampiyonası, 53 il ve KKTC olmak üzere 175 okuldan toplam 787 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yarışmanın 0-12 Yaş Grubu Çoklu Dil kategorisinde Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Nisan Maya Tunçoğlu Türkiye birincisi, Bağdagül Özkan Türkiye ikincisi ve Rümeysa Özen ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen programla dereceye giren öğrencilere Kaymakam Eflatun Can Tortop çeyrek altın hediye etti. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Savur, öğretmen ve öğrencilerle veliler katıldı. Dereceye giren öğrenciler 13 ve 19 Temmuz tarihleri arasında İtalya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Nisan Maya Tunçoğlu, "Öğretmenimiz öğretti. Bu yarışmaya girmemizi de öğretmenimiz teşvik etti. Aklımızda öyle bir şey yoktu. Birinci olmasam da ikinci olabilirdim. Çünkü Bağdagül ile ikimiz aynı yazıyoruz" dedi.

Bağdagül Özkan, "Öğretmenimiz sosyal bir faaliyet olarak kurs açtı. Biz de buna katılım sağladık. Klavye kullanımında belirli bir hıza ulaştıktan sonra yarışmalarımız başladı. Sonra da bu yarışmalarda başarı geldi. Başarı sağlayınca çok mutlu olduk" diye konuştu.

Klavye eğitmeni sınıf öğretmeni Hasan Erdoğan, "Sandıklı'daki öğrenci grupları olarak üç yıldır bu yarışmalara katılıyoruz. 2019 İhsan Yener Türkiye Şampiyonası'nda üç kızımız derece yaptı. Hem hızlı yazım alanında hem de çoklu dillerde yaklaşık 18 tane dili konuşmamasına rağmen hızlı, etkili ve hatasız bir şekilde yazarak dünya sıralamasında ciddi yerler elde etmişlerdir. Geçen yıl Almanya'da yapılan Dünya Şampiyonası yarışmalarında dünya üçüncülüğünü kazandık. Bu temmuzun 13 ile 19'u arasında İtalya'da bir Dünya Şampiyonası düzenlenecek. 36 ülke katılımı ile yapılacak. Her ülke kendi milli klavyesiyle yarışacak. Bu F Klavyeyi ülkemize kazandıran İhsan Yener Hocamız da Afyonkarahisarlıdır. Onun için bizim buna daha çok sahip olmamız gerek" dedi.

Dereceye giren öğrencileri altın ile ödüllendiren Kaymakam Eflatun Can Tortop da "Öğrencilerimiz F Klavyede başarılı oldu. 1, 2 ve 3'üncülük derecelerini ilçemize kazandırdılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu konuda varsa eksikliklerini başlarındaki öğretmenleri gayet başarılı giderecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI