Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Lülburgaz ilçesi Kaymakamı Mustafa Kaya “Lüleburgaz’a çevre yolu yakın zamanda yapılacaktır. E-5 artık kaldırmıyor” dedi.

İstiklal Mahallesi’nde düzenlenen huzur toplantısında daire müdürleri ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakamı Mustafa Kaya, vatandaşlardan gelen soruları da yanıtladı.

Huzur toplantısında, vatandaşların, "Lüleburgaz'a çevreyolu yapılması yönünde bir plan var mı?" sorusuna Kaymakam Kaya, "Çevreyolu gündemimizde var. Şu an en son yatırım noktasında bekliyor. Yatırım programına da alındı, alınacak. Ancak tasarruf tedbirleri noktasında durum nedir bilinmiyor. İlk yapılacak işlerden birisi de çevreyoludur. Buda biraz parayla alakalı bir durum. Çevreyolu çok yakın zamanda yapılacaktır. Artık E-5 kaldırmıyor" dedi.

Lüleburgaz 8 Kasım Stadyumunun ihtiyaçları karşılamadığını ve bölgede trafik yoğunluğuna olumsuz etkisi olduğunu kaydeden Kaya, "Stadyumun yeni bir yere yapılması düşünülüyor. 8 Kasım Stadı’nın yerini belediyeye vermeyi planlıyoruz. Ancak karşılığında belediye de bizim göstereceğimiz yere yeni bir stadyum inşa edecek. Stadı oradan alıp, araziyi belediyeye vereceğiz. Bunun ardından orada hem meydan hem de yeraltı otoparkı yapılması yönünde çalışma olacak" diye konuştu.

Bir vatandaşın Lüleburgaz'ın diğer kentlerden geri kaldığı yönündeki yorumuna yanıt veren Kaymakam Kaya, "Lüleburgaz şu anda nüfus olarak denk ilçelerle kıyaslandığında çok iyi durumda. Huzur ve asayiş anlamında da en güzel ilçelerden birisidir. Tek problemimiz İstanbul Caddesi ve çevresindeki trafik problemi. Bu durum şehrin kent merkezinin başka bir alternatif alana dönüştürülememesinden kaynaklanıyor. Yeni cazibe alanları oluşturulmaya çalışıyor. İstasyon Caddesi canlanıyor. Şu anda burada 56 bin araç var. 56 bin araçla birçok kişinin gittiği bir merkez burası. Yeni alanlar oluşturmamız gerekiyor” dedi.