Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, () - KAYSERİ'de, Vali Şehmus Günaydın başkanlığında, Kayseri Ticaret Odası (KTO), Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Kayseri Ticaret Borsası (KTB), Kayseri OSB, Mimarsinan OSB ve İncesu OSB katılımı ile 'İstihdam Seferberliği' toplantısı düzenlendi.
Kayseri Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KTB Başkanı Recep Bağlamış, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Mimarsinan OSB Başkanı Abdullah Oğuzbaş, ilçe belediye başkanları ve sanayiciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı İstihdam Seferberliği çağrısına Kayseri olarak destekte bulunduklarını belirtti.
Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise toplantının önemine değinerek, "Hatırlayacağınız üzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar.
Bunlara yönelik yasal düzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve Borsa Başkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı.  İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında iş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunları pek çoğu tarihi destekler şeklinde oldu" ifadelerini kullandı.
İş dünyasına çağrıda bulunan Büyüksimitci, "Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayan girişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa, faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor. Yani burada devletimiz işverene diyor ki, düzenini bozma, istihdamı koru" şeklinde konuştu.
Vali Şehmus Günaydın da, "25 Şubat'ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın bakanlarımızın lansmanını yaptığı 'Burası Türkiye Burada İş Var' sloganının Kayseri'deki tanıtım toplantısı için bir araya geldik. Burada başkanlarımız daha fazla istihdam için her türlü katkının verildiğini açıkladılar. Bizim inancımız, insanların en hayırlısı insana faydalı olandır diyor. Sanayicilerimiz bu konuda ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu yeni pakette önemli fırsatlar var. İnşallah bu teşviklerle ihracatımızı arttıracağız. Daha önceki istihdam seferberliğinde ilk 10'da olan Kayserimiz inşallah yine üst sıralarda yer alacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI