KAYSERİ'de Tarım İl Müdürlüğünün aromatik bitki yetiştiriciliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışma kapsamında Kayseri protokolünün katılımıyla Gesi Bağpınar'da yaşayan çiftçi İsmail Kumbaraya ait 7,5 dekar araziye ilk kez lavanta dikimi yapıldı.
Tarım İl Müdürlüğü ve Kayseri Valiliği öncülüğünde aramotik bitki yetiştiriciliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışma kapsamında bugün Gesi Bağpınar mahallesinde İsmail Kumbaraya ait 7,5 dekarlık araziye 4 bin Lavandin, 7 bin lavander olmak üzere 11 bin lavanta türü ekimi yapıldı.  Lavanta dikim törenine Vali Şehmus Günaydın'ın yanı sıra Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.
Lavanta dikim töreninde konuşan Kayseri İl Tarım Müdürü Mustafa Şahin, " Lavanta çok yıllık bir bitkidir ve tesis edildiğinde uzun yıllar verim alınır. Lavanta parseli bir kez oluşturulduğunda 15-20 yıl kesintisiz bir şekilde gelir elde edilebilir. Ortalama bal verimi 25 kg/da olan lavantadan ortalama olarak dekara 10-12 kilo yağ verimi alınabiliyor" dedi. Yapılan konuşmaların protokol üyeleri 7,5 dekar alana kendi elleriyle lavanta dikimi yaptı.

FOTOĞRAFLI