Levent YENİGÜN/KEMER, () - ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 'Dünya Temizlik Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte belediye personeli, otel çalışanları ve gönüllüler çevre temizliği yaptı.

'Dünya Temizlik Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Mustafa Gül, eşi Neşe Gül ve kızları Lavin Gül, meclis üyesi Özcan Çeliktaş, belediye temizlik personeli, otel çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Gül ve gönüllüler vatandaşların günübirlik kullandığı alanlarda temizlik yaptı. Yapılan çalışmalar için alanda toplananlar ellerinde 'En güzel temizlik kirletmemektir', 'Sokakta çöp toplamak görevin değilse, atmamakta sorumluluğundur', 'Uygar insan çevresini temiz tutandır', 'Temiz bulmak istiyorsan temiz bırak', 'Çevreye zarar verirsen sen zarar görürsün', 'Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak', 'Temiz çevre, temiz gelecek', 'Atıkları geri dönüşüme ver. Hayata bir can ver' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı.

Belediye personellerinin haftada iki gün özellikle günübirlik alanlarda temizlik yaptığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Belediye personelimizin yaptığı temizlikten dolayı beklenin aksine az sayıda çöp bulundu. İlçemizdeki turizmciden esnafımıza her gün 'Dünya Temizlik Günü.' Buradaki herkes ekmek parasını turizmden kazanıyor. Bölgemizi temiz tutmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Göynük Mahallesi'nde temizlik yapan otelciler adına konuşan Kemer Holiday Club Otel Genel Müdürü Volkan Yorulmaz ise "Etkinliğin ana amacı çevreye duyarlılığın arttırılması. Hem oteller bazında hem de tüm ülke bazında. Çünkü bizim denizimiz, kumsalımız ve güneşimiz en önemli değerimiz. Bize doğal olarak verilmiş en önemli silahımız diyelim. Eğer bunlara sahip çıkmazsak günün sonunda hepimiz bundan zarar göreceğiz. Dolayısıyla çocuklarımıza, gelecek nesillere güzel bir doğa, güzel bir ortam bıraka bilmek için bu etkinliği düzenledik. Bölge otelleri olarak ayda bir bu alanlarda temizlik yapıyoruz. Vatandaşlarımızın artık bu bölgeleri evleri gibi görmesi lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI