BU yıl 6-15 Eylül tarihleri arasında 88'incisi gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Türkiye'nin en büyük tarihi açık hava çarşısını ağırlamaya hazırlanıyor. Kemeraltı'nda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) öncülüğünde; Kültürpark Uzun Havuz alanında Kemeraltı'nın öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tarihi-kültürel değerleri ve diğer bir çok zenginliği esnaf tarafından tanıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 6-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye'nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. 10 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olacak 88. İEF, Türkiye ve dünyadan misafirlerini ağırlayacak. Yapılacak etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, geçen yıl 'odak ülke' olan Hindistan yeniden İzmir'de yerini alacak. Bu yılın 'partner ülkesi' Çin Halk Cumhuriyeti ile birlikte, 88. İEF'de iş görüşmeleri ve büyük ticari anlaşmaların gerçekleşmesi bekleniyor. İzmir'in önemli değerleri de 88. İEF'de olacak. İzmir kent değerlerini korumak, geliştirmek için yeni bir iş modeli yaratmak ve bu modelle İzmir tarihi kent merkezini canlandırmak amacıyla 2012 yılında kamu-özel sektör ortaklık modeliyle kurulmuş çok ortaklı bir yapı olan TARKEM'in öncülüğünde, İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin en büyük değerlerinden biri olan Kemeraltı, Uzun Havuz alanında yerini alacak. 

KEMERALTI İEF'DE

Fuarda Kemeraltı'nın öne çıkan lezzetler, unutulan zanaatlar, markalar, tüm ülkeye mal olmuş tarihi-kültürel değerler ve diğer birçok zenginlik tanıtılacak. Fuar boyunca Kemeraltı esnafları stant açarak, kendi ürünlerini de satabilecek. Kemeraltı'nın marka değerinin artmasına da yardımcı olacak olan bu etkinlikle, bölge esnafının kendini tanıtmasına imkan sağlanacak. Kemeraltı'nın dünü, bugünü ve yarınının anlatılacağı Kemeraltı Sokağı'nda birçok etkinlik de yer alacak. Bölgede çalışma yapan yazar, araştırmacı, kent gözlemcisi, fotoğrafçı ve sanatçılarla çeşitli atölyeler, sergiler, söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yarışmalar yapılacak. Kültürpark'ın Lozan Kapısı ile Montrö Kapısı arasında yer alan Uzun Havuz alanında ziyaretçiler mini bir Kemeraltı yolculuğuna çıkacak. TARKEM tarafından belirlenen kriterlere uyacak olan firmalar ihtiyaçları doğrultusunda stant kiralayarak etkinlikte yer alabilecek.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI