ANTALYA, () - KEPEZ Belediyesi Çocuk Meclisi, ikinci dönemin 3'üncü genel kurul toplantısını 23 Nisan'da gerçekleştirdi. Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da coşkuyla kutladı.

Çocuklara şehrin yönetiminde söz hakkı veren ve Antalya'da ilk olan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, ikinci dönemin üçüncü genel kurul toplantısını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı ile gerçekleştirdi. Kepez'in farklı eğitim kurumlarında öğrenim gören ve yapılan seçimlerle göreve gelen Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, yapılan genel kurul toplantısında komisyon üyelerini belirledi.

Çocuk meclisi, kuruluş yıl dönümünde yaptığı toplantıda, Ulu Önder Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bayramı kutladı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda, meclis üyesi çocuklar, komisyonların aldığı kararları okuyarak genel kurul toplantısını gerçekleştirdi.

ÇOCUKLAR ŞEHRİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ

Demokrasiyi yaşayarak öğrenme ve kentin yönetiminde söz sahibi olabilmeleri amacıyla 23 Nisan 2012'de kurulan Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi, Barış ve Kardeşlik Komisyonu, Basın Yayın Komisyonu, Çevre Sağlık Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Kültür Sanat Komisyonu, Yardımlaşma Komisyonu ve Spor Komisyonu kararları ile devam etti. Meclisin, ilk ve orta dereceli okullarda seçimle belirlenen üyelerinin oluşturduğu 8 komisyonun ortak kararını ise Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Veli Gözel okudu.

Şehrin yönetiminde söz sahibi olan geleceğin büyükleri, yaptıkları çalışmalarla ilçenin çocuklarına daha iyi imkanların sunulması için kendi önerilerini sundu. Komisyon raporları geçen yıllarda olduğu gibi yine Kepez Belediye Meclisi'ne gönderilecek. İkinci dönemin üçüncü genel kurulu, aynı zamanda Kepez Belediyesi Çocuk Meclisi'nin kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevinci ile birlikte gerçekleşti. Meclis genel kurulu sonrası çocuklar için çeşitli gösteri ve aktiviteler düzenlendi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de çocuk meclisine başarılar dileyerek bayramlarını tebrik etti.

FOTOĞRAFLI