ANTALYA, () - KEPEZ Belediyesi'nin Ramazan dolayısıyla 3 mahallede kurduğu iftar sofralarında 3 bin kişi orucunu açtı.
Kepez Belediyesi, Ramazan ayın boyunca ilçedeki 66 mahallede iftar sofrası kuracak. Ramazan ayı boyunca kurulacak iftar sofrasının ilki, Varsak bölgesindeki Esentepe, Şelale ve Demirel mahallerinde kuruldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, iftar yemeği verilecek mahallelerde 15 evi ziyaret etti, ev sakinlerinin taleplerini dinledi.
TÜTÜNCÜ ORUCUNU HEMŞEHRİLERİYLE AÇTI
Tütüncü, ev ziyaretlerinin ardından Varsak Esentepe Mahallesi'nde verilen iftar yemeğine katıldı. İftar öncesi hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim ile mevlidi şerif okundu ve dua edildi. Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Mustafa Erol ve AK Parti Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Betül Demirok ile beraber mahalle sakinleriyle aynı masaya oturdu. Tütüncü, daha sonra Demirel ve Şelale mahallelerinde kurulan iftar sofralarını da ziyaret etti.
100 BİN KEPEZLİYE İFTAR
Kepez'de her yıl Ramazan ayının bambaşka bir güzellikte yaşandığını belirten Hakan Tütüncü, şunları söyledi:
"Her Ramazan'da mahallerimizde iftar sofrası kuruyoruz. Bu yıl da 66 mahallemizin tamamında iftar sofrası kuracağız. 8 gün 3 mahallede, 22 gün de 2 mahallede olmak üzere 66 mahallede iftar sofrası olacak. 66 mahalledeki iftarlara katılacağım. İftar verdiğimiz mahallelerde ev ziyareti yapıyoruz. Bu Ramazan'da 100 bine yakın hemşehrimizle iftar sofrasının bereketini paylaşacağız. Teravihten sonra da geleneksel hale ikram çeşmemizde Ramazan'ın lezzetlerini vatandaşlarımızla buluşturacağız. İftar sofralarında, iftar öncesinde ev ziyaretlerimizde, teravih namazlarında hemşehrilerimizle olacağız ve güzel bir Ramazanı geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda idrak edeceğiz."
'İFTAR SOFRASIYLA RAMAZANI HİSSETTİRİYORUZ'
Kepezlileri iftar sofrasına davet eden Başkan Hakan Tütüncü, “Elbette herkesin yiyeceği ekmeği, içecek suyu var. Önemli olan mahalleli olarak yılda bir kez hep beraber olabilmek. İftar sofralarımız bu amaca yönelik. İftar sofraları, mahalleye ve şehre Ramazan'ın geldiğini de hissettiriyor" diye konuştu.
Hakan Tütüncü, hangi mahallelerde iftar programı olduğunun belediyenin internet sayfasından ve sosyal medya hesaplarından öğrenilebileceğini de sözlerine ekledi. Hakan Tütüncü, teravih namazının ardından Turgut Reis Camiinin bahçesinde belediyenin ikram çeşmesinden vatandaşlara şerbet ikram etti.

FOTOĞRAFLI