KEPEZ Belediyesi, hazırlık kursundan sonra ücretsiz deneme sınavlarıyla gençlerin üniversite hayalini gerçekleştirmelerine destek veriyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün talimatıyla belediye bünyesinde açılan üniversite hazırlık kurslarında eğitimler devam ediyor. Kepez Belediyesi, üniversite giriş sınavına girecek tüm öğrencilere yönelik ücretsiz deneme sınavı düzenliyor. Deneme sınavının ilki, kasım ayının ilk haftasında 550 öğrencinin katılımı gerçekleştirildi. Temel yeterlilik testi ve alan yeterlilik testinden oluşan sınavlar, belediyenin üniversiteyi hazırlık kursundaki görevli öğretmenlerin gözetiminde yapılıyor.
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan deneme sınavlarının tarihleri ise belediyenin billboardlarından, sosyal medya hesaplarından ve okulların ilan panolarından duyurulacak. Denene sınavları, belediyenin Teomanpaşa ve Esentepe mahallerindeki kurs merkezlerinde yapılıyor.
'ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Çocuklara, gençlere ve eğitime çok önem veren bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti:
"Toplumu, yarına taşıyacak olan gençler ve çocuklardır. Bu nedenle gençlere yönelik çalışmalara çok önemsiyoruz. Gençlerimizin, üniversiteyi kazanma hayallerine destek olmak amacıyla YKS hazırlık kurslarını açmıştık. Geçtiğimiz yıl kurslarımıza katılan 120 öğrencimiz, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Bu başarı bizi hem mutlu etti hem eğitime, gençlere yönelik yapacağımız çalışmalar için motive etti. Kurs merkezlerimizin sayısını artırmaya çalışırken, ücretsiz deneme sınavlarıyla da üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize destek oluyoruz. Bu çalışmamızda emeği olan idarecilerimizi, çalışanlarımızı ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Çocuklarımızın hayal ettikleri geleceğe kavuşabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."