KEŞAN(Edirne),()-EDİRNE'nin Keşan ilçe Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, valilik ve DSİ 114'üncü Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen dere ıslah çalışmaları hakkında Veteriner İşleri Müdürü Mahmut Yıldırır'dan bilgi aldı.

Cevizlik Deresi’nde 'sallama' diye tabir edilen kepçe ile Cevizlik ıslah çalışması yürütüldüğünü belirten Helvacıoğlu, “Yaklaşık 8 yıl gibi uzun zamandan bu yana deremizde ıslah çalışması yapılmamış. Şimdi yapılan çalışma ile dere yatağını temizliyor ve genişletiyoruz. Bu çalışma sayesinde durgun su oluşumunun önüne geçilecek, vektör mücadelemiz daha etkili olacak hem de kimyasal ilaçlama yapmaya çok gerek kalmayacak.” dedi.

Edirne ve İpsala DSİ müdürlüklerine teşekkür eden Helvacıoğlu, “Edirne Valimiz Ekrem Canalp, Milletvekilimiz Fatma Aksal ve AK Parti Keşan İlçe Başkanımız Gürcan Kılınç’a konuyla ilgili bilgi verdiğimizde DSİ’yle hemen görüşüp destek sağladılar. Bu çalışma bizim 2020’de daha az kimyasal ile vektör ilaçlaması yapmamızı sağlayacak. İlaçlama konusunda ciddi bir tasarruf sağlamış olacağız. Bütçemizdeki önemli kalemlerden biri ilaçlama faaliyetleri. Yaptığımız işbirlikleri ile bu gider kalemini de neredeyse yüzde 50 azaltmış olacağız” diye konuştu.

Mahmut Yıldırır da Cevizlik Deresi’nin sazlık olması nedeniyle vektörel mücadelede sıkıntılar yaşandığını aktararak, “Bu ıslah çalışması kış döneminde su baskınları yaşanmasının da önüne geçmiş olacak. Mecidiye ve Tuz Gölü bağlantısında kato dediğimiz kepçe ile yine dere yatağı temizleme çalışması yürüttük. Şimdi Yayla’da DSİ işbirliğinde ıslah çalışması yapacağız. DSİ’ye işbirliği için teşekkür ediyoruz” dedi.