Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da 26 Kıbrıs gazisi, 45 yıl önce savaştıkları toprakları tekrar görmek için Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ne (KKTC) gitti.

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan Afyonkarahisarlı 26 gazi, savaştıkları toprakları tekrar görmek için KKTC'ye gitti. Gezi, Afyonkarahisar Muharip Gaziler Derneği, eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar Garnizon Komutanlığı'nın katkılarıyla düzenlendi.

Kafile Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı önünden uğurlandı. Gazileri uğurlamaya İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yasin Evcin ve gazi yakınları geldi.

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Aytaç Yusuf Hürkan, "Bir gün bir gazimiz savaştığı toprakları görmek istediğini söyledi. Bu konuşmanın ardından iki gün sonra vefat etti. Ben de bunu o zaman belediye başkanımız olan Burhanettin Çoban'a ilettim. Kendisi çok üzüldü, tüm gazilerimizi Kıbrıs'a gönderme sözü verdi. Gerekli girişimler yapıldı. Garnizon komutanımız kalacak yer konusunda bize destek oldu. Bugün 26 gazi arkadaşımızla savaştığımız toprakları, tesis ettiğimiz barış ortamında göreceğiz. Çok mutluyuz, vesile olanlardan Allah razı olsun" dedi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde il genel meclisi üyesi seçilen eski başkan Burhanettin Çoban da "Kıbrıs'a gitmek isteyip de hayatını kaybeden gazimizin isteği hepimizin içinde uhde kalmıştı. Bunu yerine getirmek için girişimlere başladık. Bugün 26 gazimizi KKTC'ye gönderiyoruz. Onların savaştığı, Yunan zulmünden kurtarılan soydaşlarımızın vatanı Kıbrıs'ı barış ortamında görmelerini sağladığımız için mutluyuz. Umarım sağlıcakla gittikleri gibi sağlıkla dönerler. Onların adına ve kendimiz adına mutluyuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI