ANTALYA, () - KIBRIS Barış Harekatı'na katılan 29 gazi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde 'Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih' töreni düzenlendi.

Törene Vali Münir Karaloğlu, KKKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve Gazi yakınları katıldı. Antalya'da 416 Kıbrıs gazisi olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, "Konyaaltı ilçemizdeki 29 gazimize milli mücadele madalyası tevcih ettik. Diğer ilçelerde de kaymakamlarımız buradaki gibi benzer programlar yaparak madalyaları sahiplerine ulaştıracak. Bayrama kadar tüm gazilerimize madalyalarını takdim etmek istiyoruz" dedi.

Tarih yazmış ve tarih yapmış büyük bir millet olduklarına vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, "Tarihimiz büyük zaferlerle dolu. Bu büyük zaferleri şehit ve gazilerimizin fedakarlık ve kahramanlıklarıyla yazdık. İşte bu büyük zaferlerden bir tanesi de Kıbrıs adasında yaşayan soydaşlarımız ve dindaşlarımızı Rum zulmünden, Rum soykırımından kurtarabilmek için sorunlar karşısında 20 Temmuz 1974'te başlatılan barış ve özgürlük hareketidir. Bu hareketten sonra biliyorsunuz önce federe devlet sonrada bağımsız Türk Cumhuriyeti kuruldu. Varlığı devam ediyor. İnşallah kıyamete kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Vali Münir Karaloğlu, Kıbrıs gazilerine madalyalarını takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI