KİLİS'te yeni yapılması planlanan okulların yerlerini belirlemek için Kilis Valisi Recep Soytürk başkanlığında toplantı düzenlendi.

Kilis valiliğinde düzenlenen ve Vali Recep Soytürk'ün başkanlık ettiği toplantıya, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Tarım ve Orman İl Müdürü Songül Kadıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile  yetkililer katıldı. Toplantıda kentte 32 okulda ikili sistem eğitim yapıldığı ve Suriyeli sığınmacı sayısının fazlalığı nedeni ile derslik açığı bulunduğu belirtildi.

Vali Soytürk, 32 okul ikili eğitim yapıldığını ifade ederek, “Göreve geldiğim günden itibaren okul ve derslik sıkıntısının çözülmesi için çalışıyoruz. Vakıflara ait, arsalar, resmi kurum ve kuruluşlar ile belediyemize ait arsalar üzerinde çalışma yaptık. Gelinen süreci arkadaşlar ile değerlendirdik. Kilis'in eğitim düzeninin eskiden olduğu gibi artması için çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda Kilis Türkiye sıralamasına giren bir ildir. Bu nedenle yeni okulların yapılması, yerleşim birimlerine göre planlamasını yapıyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Abdi Bulut başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda yeni yapılacak okulların yerleri belirlendi.

FOTOĞRAFLI