Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ()-KIRKLARAELİ  İl Sağlık Müdürlüğü 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' nedeniyle kentte meme kanseri farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitime Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in eşi İlknur Bilgin ile Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun eşi Sibel Kesimoğlu'da katılarak farkındalık eğitimine katkı verdi.

Kırklareli'de 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı'  kapsamında Kırklareli Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan KETEM biriminde gerçekleşen etkinliğe Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in eşi İlknur Bilgin, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun eşi Sibel Kesimoğlu ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit katıldı.

Vali Osman Bilgin'in eşi İlknur Bilgin, gerçekleşen programda yaptığı konuşmada “ Erken teşhis; her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalandığı bir dönemde; meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntemdir. Kadınlarımızın Kendi kendine meme kontrollerini yapmaları, Yıllık mamografi ve doktor muayenelerini takip edip yaptırmaları sayesinde olası bir meme kanserini erken evrede yakalayarak tedavinin başarıya ulaşması sağlanmaktadır. Unutmayalım ki; her ne kadar kanser tedavisinde büyük ilerlemeler kat edilmiş olsa da, elimizdeki en iyi silah erken teşhistir” dedi.