TARSUS(Mersin), () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu'nun düzenlediği Kırsal Mahalle Buluşmaları'nın 6'ncısı Tarsus'ta gerçekleştirildi. Katılımcılar 2 bin yıllık Antik Roma Yolu'nda tarihi İpek Yolu'nu adımladı.
Kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarının sağlanması ve unutulmaya yüz tutmuş el emeği ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları'nın son durağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eşi Meral Seçer'in de katılımıyla Tarsus oldu. 2 bin yıllık Antik Roma Yolu'nu adımlayıp, Sağlıklı Mahallesi'nde yöresel lezzetleri tadan katılımcılar, baraj gölünde de manzaranın tadını çıkardı.
İpek Yolu'nda bulunmanın mutluluk verici olduğunu dile getiren Meral Seçer, "Akdeniz'i Anadolu'ya bağlayan İpek Yolu'nun, ticaret yolunun pek çok medeniyetin geçtiği kapı olduğunu biliyoruz ve bu taşların üzerinde dolaşmak kadınlarımızın da çok hoşuna gitti. Sonuçta bu gibi yerlere özel olarak bir program yapamıyorsunuz. Tarihimizi hissetmek, Mersinimizin tarihi varlığında neler olduğunu bilmek kadınlarımızı da çok memnun etti. Onların mutluluğu bizim gezilerimizin doğruluğu konusunda bize yol gösterici oldu. Demek ki tarihi ve kültürel yerlerimize daha çok önem vereceğiz ve Mersin'deki kadınlarımızı buralara götüreceğiz, onların da bu güzel yerleri tanımalarını sağlayacağız. Onlar vasıtasıyla da bizler bu değerleri Mersin ve ülkemize duyurmak istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI