BAHÇE (Osmaniye), () - OSMANİYE'nin Bahçe İlçesinde, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin tanıtımına yönelik toplantı düzenlendi.
Bahçe Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi açılış, tanıtım ve çok paydaşlı platform toplantısı Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda yapıldı.
Programda, ilçenin 11 mahalle ve 15 köyünün de içerisinde bulunduğu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin; yaklaşık 98 milyon Euro genel program maliyetine sahip, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini kapsayan "Doğu Akdeniz" ve Kastamonu, Sinop ve Bartın illerini kapsayan "Batı Karadeniz" olmak üzere iki proje sahasını içermekte olduğu kaydedildi.
Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmasına başlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesinin amacının ise yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması olduğu belirtildi. 600 metre ve üzeri yüksek rakımlı, dağlık, engebelik, meyilli, küçük parçalı arazilerde uygulanması amaçlanan proje,  İlçe için de bir fırsat sunmakta olduğu, 1. etabında Bahçe, Düziçi ve Hasanbeyli ilçeleri,  2. etabında ise Osmaniye Merkez, Kadirli ve Sumbas ilçelerinin bulunduğu ifade edildi.
Kaymakam Müfit Gültekin, programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek şunları kaydetti:
"Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilecek ve en az 5 yıl süresince ilçemizde devam edecektir. Bu proje çerçevesinde yüzde 70 ile yüzde 100'e ulaşan oranlarda çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına hibe desteği sağlanacaktır."

FOTOĞRAFLI