BURSA'nın Yenişehir ilçesinde çiftçiler, Temmuz ayında ektikleri kışlık sebzelerin hasadına başladılar. Çiftçiler, büyük şehirlerden gelen tüccarların uyguladığı alım fiyatlarının önümüzdeki günlerde artmasını umuyorlar.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Yenişehir Ovası'na gelen tüccarların ürün alım fiyatlarının beklenen düzeye ulaşmadığını belirtti. Tüccarların, pazarlarda talep olmadığı gerekçesiyle alım fiyatlarını düşük tuttuğunu ifade eden Aktaş, "Tarlada pırasa ve turpun kilosu 80 kuruş, lahananın kilosu 35 kuruş, karnabaharın kilosu ise 1,5 liradan işlem görüyor. Bu satış fiyatlarının yılbaşına doğru yükselişe geçmesini bekliyoruz" dedi. Kış mevsiminin önümüzdeki günlerde etkisini daha fazla hissettirmesiyle bu sebzelerin rağbet göreceğini söyleyen Aktaş, "Kışlık sebzeler karlı ve soğuk günlerde daha çok tüketiliyor. Talebin artmasıyla tüccara satış fiyatları da yükselecektir" diye konuştu.

Yenişehir Ovası'nda yetiştirilen kışlık sebzeler, tüccarlar tarafından Bursa, İstanbul ve Ankara’daki hallere götürülüyor. Bazı alışveriş mağazalarının temsilcileri de ilçeye gelerek çiftçilerden alım yapıyorlar.