Türk Kızılay’ı Ergani Şubesi ve Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Kenan Evren İlkokulu’nda eğitim gören 628 öğrenciye kışlık giyim yardımı dağıtıldı.
Kıyafet dağıtım törenine Kızılay Ergani Şube Başkanı Süleyman Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, Kızılay Merter Şube Başkanı Ercan Tan, Emniyet Müdürü Mustafa Palaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey ve yetkiler katıldı. Törende konuşan Tan, “Kızılay Ergani Şubemizin tertiplemiş olduğu etkinliğe bizler de davet edildik. Bizler, gerek çalışmaları yerinde görmek gerekse bu sinerjiyi yaşamak için buradayız. Bu ürünler hepsi bize emanet, insanların bizlere emanet ettiği ürünler. Sahibini bul, ona teslim et dediği emanetler. Namusumuz kadar kıymet verdiğimiz emanetler. Dolaysıyla böylesi bir okulda bu kadar ihtiyaç sahibine ulaştırılması bizleri gerçekten mutlu etmiştir. Doğu batı kardeşliğini tesis etmek adına daha fazla ihtimam gösterdiğimiz bir yerdir Diyarbakır” dedi.
Kızılay Ergani Şube Temsilcisi Süleyman Aslan ise, “Kızılay Ergani Şubesi olarak, ilçemizde yürüttüğümüz yardım faaliyetleri çerçevesinde Merter Şube Başkanımızın her zaman desteklerini gördük. Şimdi de İlçe Emniyet Müdürlüğümüz işbirliği ile yürüttüğümüz öğrencilerimize yönelik kıyafet dağıtımı faaliyetimize Merter Şube Başkanımızı davet ederek çocuklarının bu mutluluklarına şahit olmalarını istedik. Onlar da sağ olsunlar bizleri kırmayıp buralara kadar geldiler. Çocukların sevinçlerine ortak oldular. Emeği geçen herkese, tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.