Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, () - ISPARTA'da Turizm Haftası kutlamaları Kızıldağ Milli Parkı'nda yapıldı.
Isparta'da Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, 43. Turizm Haftası etkinlikleri mavi sedir ağacı ormanlarının ürettiği bol oksijenli temiz havası, akciğer, astım ve solunum problemi olan insanlar için şifa kaynağı Kızıldağ Milli Parkı'nda düzenlendi. Programa Vali Ömer Seymenoğlu, Şarkikaraağaç Kaymakamı Sertaç Kırçuval, Yenişarbademli Kaymakamı Cuma Kılınç, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, Tarım ve Orman Bakanlığı VI. Bölge Müdürü Rıza Kamil, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Vali Ömer Seymenoğlu, bu tür etkinlikleri sadece il merkezinde değil fırsat buldukça Isparta'nın ilçelerinde ve köylerinde de yapmak istediklerini belirterek, Kızıldağ Milli Parkı'nın Türkiye'de bulunan 44 milli park arasında il 3'e girecek değere sahip olduğunu söyledi.
Vali Seymenoğlu, "Milli parkımıza sahip çıkmamız lazım. Bunu her fırsatta anlatabilmek lazım. Sadece şehrimize değil, ülkemizde ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmemiz lazım. Burada düzenlenen programın da amacı bu zaten. Bu yıl Turizm Hafta'mızın inşallah geçmiş yıllarda ağırladığımız misafir sayısının daha üstüne çıkmamıza vesile olmasını diliyor, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından halk oyunu gösterisi sergilenirken, okullar arasında düzenlenen turizm konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini seslendirdi. 

FOTOĞRAFLI