KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), KOSGEB ve Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) ortaklığı ile dünyanın en büyük sanayi ve teknoloji fuarı olan Hannover Messe Sanayi 2019 fuarına katıldı.

215 bin kişinin ziyaret ettiği 227 bin metrekarelik alanda 6 bin 500 firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarda Kahramanmaraş'tan farklı sektörlerden 11 firma yer aldı. Firmalara, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şahin Balcıoğlu da eşlik etti.

Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Serdar Zabun, dünyanın teknolojik açıdan bambaşka bir noktaya gittiğini söyledi. Artık konvansiyonel standartlarda üretim yapmanın imkansız hale geldiğini ifade eden Zabun, "Günümüzde üretim endüstrisinin yeni tanımı Endüstri 4.0 olarak adlandırılmakta. Bu yeni döneme paralel olarak Türkiye'nin endüstrileşmeyi ve kalkınmayı sağlamak için dünyadaki bu teknolojik gelişmeye ayak uydurması gerekiyor. Bu fuar ve benzeri platformlar sunduğu yenilikçi ürünlerle bu açıdan önemli bir katkı sağlıyor" dedi.

Şahin Balcıoğlu ise pek çok firmanın dünya pazarlarında etkin rol oynadığını ancak bunun çoğunlukla firmaların bireysel başarılarından kaynaklandığına kaydederek şunları söyledi:

"Başarıların sanayinin geneline yayılabilmesi için kamu, üniversite ve girişimcilerin birlikte çalışması gerekmektedir. Tek çıkış yolumuz, yüksek teknolojik katma değerli ürünler üretmekten geçiyor. Bu ortamın oluşması da bizim en büyük temennimizdir. İleri teknoloji yaparak dünyaya satmalıyız. Sektördeki firmalarımızın Alman ve dünyanın birçok ülkesindeki firmalarla bir araya gelerek iş bağlantısı kurmalarını sağlamak açısından fuar gezimiz son derece faydalı geçmiştir. Fuar ziyaretlerine katılan heyetimizde yer alan işadamlarımızın ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmelerini Akdeniz İşletmeler ağı vasıtasıyla sağlıyoruz. Yurt dışı iş bağlantılarının büyük kısmını fuarlar aracılığıyla sağlayan, Almanya’da düzenlenen büyük çaplı uluslararası fuarlara ayrı bir önem vermekteyiz. Oluşturulan bu işbirliği ortamında Kahramanmaraş ve Almanya arasındaki ticari ilişkileri daha da artıracağız."

FOTOĞRAFLI