MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Güçlü bir Türkiye, çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesi ile mümkündür" dedi.
İlköğretim Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınlayan Kocamaz, "Eğitim ve öğretim; insanın kendisine, çevresine ve vatanına faydalı birer birey olarak yetişmesini sağlayan en önemli unsurdur. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması için çalan ilk ders zilinin ardından, birçok başarıya yelken açacak olan, geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız; tüm istek, azim ve kararlılıkları ile okul sıralarını dolduracaklardır" ifadesini kullandı.
Atatürk'ün; 'Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder' sözünü anımsatan Kocamaz, şunları kaydetti:
"Güçlü bir Türkiye, çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim ve öğretim görmesi ile mümkündür. İlimizi ve ülkemizi şu an bulunduğu konumdan, daha ileriye taşıyacak tek yer okullarımız, tek çözüm yolu; kaliteli ve özverili bir sistemde sunulan eğitim ve öğretimdir. Yeni eğitim-öğretim yılının ilimizdeki tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

FOTOĞRAFLI