İZMİR'de Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu, 'Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane'deki Oteller Sokağı'nda bulunan 3 katlı eski bir otel binasının belediyeye bağışlandığını, buranın madde bağımlılığı ile mücadele merkezi haline dönüştürüleceğini açıkladı.

Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu, 'Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' nedeniyle Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un yanı sıra CHP Konak ilçe yöneticileri, İYİ Partililer, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda kararlı oldukların söyledi. Konak'ın, uyuşturucu bağımlılığından dolayı çok fazla sorun yaşayan bir ilçe olduğunu belirten Batur, polisiye tedbirlerin yanı sıra eğitimlerle de, gençlerin uyuşturucudan kurtulması için gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.

'UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI DÜŞÜYOR'

'Uyuşturucu ile mücadelede belediye ne yapabilir ki' tarzında eleştiriler aldıklarını söyleyen Batur, "Bir kişiyi bile kurtarsak bizim için başarıdır. Bu anlayışla yola çıktık" dedi. Batur ayrıca Basmane Oteller Sokağı'nda bulunan ve daha önce otel olarak kullanılan 3 katlı eski bir binanın, belediyeye bağışlandığını da açıkladı. Batur, binanın madde bağımlılığı ile mücadele merkezi haline getirileceğini, yapacakları çalışmaların burada sürdürüleceğini söyledi.

Konak Belediyesi Meclis Üyesi Burcu Bostancıoğlu da, Konak Belediyesi olarak İzmir'de ilk kez  'Madde Bağımlılığı Komisyonu' kurulduğunu ve komisyon aracılıyla madde bağımlılığı ile mücadele konusunda ciddi bir yol haritası belirlendiğini ifade etti. Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı yaşının giderek düştüğünü belirten Bostancıoğlu, “Birleşmiş Milletlerin 2018 yılında yayımladığı Uyuşturucu Raporu'na göre dünya üzerinde 31 milyon uyuşturucu bağımlısı bulunuyor. Bu rakam 2016'da 29,5 milyondu. 2018 yılına kadar aradaki 1,5 milyonluk artış uyuşturucu tehdidinin ciddiyetini gösteriyor. Madde bağımlılığı problemi büyük tehdit oluşturuyor. Biz de Konak'ta yapacağımız çalışmalarla madde bağımlısı gençleri sosyal yaşama ve topluma geri kazandıracağız. Mücadelemizi sevgiyle ve iyilikle sürdüreceğiz" dedi.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI