ALMANYA Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nu ziyaret etti.

Almanya Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Başkan Necati Topaloğlu, Almanya ile Kemer'in iyi ilişkileri olduğunu söyledi. Büyükşehir Yasası ile belediyelerin birleşmesinden önce Göynük Belediye Başkanlığı zamanında Almanya'nın Dormagen şehriyle Göynük Belediyesi'nin kardeş şehir olduğunu anımsatan Topaloğlu, "Almanya ile her zaman iyi ilişkiler kurduk. Kemer'e gelen yabancı misafirlerimiz arasında Almanlar büyük önem arz ediyor. Onlara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. İlişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

Topaloğlu, Dormagen şehri ile Kemer Belediyesi'nin tekrar kardeş şehir olmasını istediklerini ifade ederek, bunun için gerekli çalışmaları başlatacaklarını kaydetti.

Kemer'e gelen Alman misafirlerin deniz temizliğine önem verdiğini bildiklerini anlatan Topaloğlu, "İlçemize gelen Alman misafirler deniz temizliğine önem veriyor. Buraya gelen Alman misafirler ilçemize ekonomik anlamda katkı sağlıyor. Deniz kirlenirse bu potansiyeli kaybederiz. Bunun için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bazı projelerimiz var. Bakanlığımız Kemer'de sualtı müzesi yapmak için gerekli çalışmaları başlattı. Arıtma konusunda da kapasite artırımına gidilecek. Belediye olarak Alman misafirlerimize ve diğerlerine daha kaliteli bir turizm sunmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konsolos Wolfgang Wessel de Almanların özellikle deniz temizliğine büyük önem verdiğine değinerek, şöyle dedi:

"Ben deniz temizliğine önem veririm. Denizde plastik olmasına karşıyım. Dalmayı çok severim. Kemer'de de çok güzel dalış noktaları var. Kemer'de deniz kirlenirse Türkiye'nin turizm konusunda değeri düşer ve ben buna çok üzülürüm. Denizdeki kirlilik sonucunda bakteriler oluşur ve çocuklar için tehlikeli olur. Bunun için belediyenizin yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyorum."

Ziyaret sonrası Konsolos Wessel, Başkan Topaloğlu ile ziyarete katılan meclis üyesi Ferhan Fidan'a hediye verdi.

FOTOĞRAFLI