ULAŞIM ESNAFINA ÖDENEN GELİR DESTEĞİNE YENİ DÜZENLEME
Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı devam meclisinin ikinci oturumunda, ulaşım esnafını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödediği gelir desteğinde değişiklik yaptı. 
CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, gelir desteğine alternatif geliştirilmesine yönelik böyle bir teklifte bulunduklarını söyledi. Gelir desteği sürekliliğinin arttığını belirten Filiz, bu ödemenin belediye gelirinin yüzde 4.7 oranına karşılık geldiğini aktardı. Filiz, "Ciddi bir yük oluşturduğu için ve sürdürülemeyeceği için gelir desteğinin yeniden düzenlenmesinde yarar var. Toplu taşıma ücretinde zam yapılması durumunda gelir desteğinin kaldırılması uygun görülmüştür. Toplu taşıma hizmetlerinde aksama yaşanmaması için tamamen kaldırılmadan modelin değiştirilmesine karar verdik. Performansa dayalı yolcu başına destekleme modelini hayata geçireceğiz" dedi. Deniz Filiz, 455 esnaf ve bu hizmetten her gün yararlanan 455 bin vatandaşı düşünerek düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.
'HER AY 6 MİLYON ÖDEYEMİYORUZ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşıma yaptıkları zam sonrası çok sayıda eleştiri aldıklarını kaydetti. Ulaşım esnafının bu modelden bir zararı olmayacağını belirten Böcek, "Taşınanlar ve taşıyanlar memnun olacak. Her ay 6 milyon ödeyemiyoruz, bu para Antalyalının parası. Ben arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olacağım" dedi. 
Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP çekimser oy kullanırken, karar oy çokluğuyla kabul edildi.
CADDEYE ALPARSLAN TÜRKEŞ ADI VERİLDİ
Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde yeni açılacak bir yola Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'in önerisiyle Alparslan Türkeş adı verilmesi önerildi. Mecliste oy birliğiyle ismin verilmesi kararı alındı. Karar sonrası MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, öneriyi veren ve oy birliğiyle maddenin geçmesinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.