KONYA Gıda ve Tarım Üniversitesinde, İstiklal Marşı'nın kabulu ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle konferans düzenlendi.  Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı Prof. Dr. Fahri Temizyürek’in konuşmacı olarak katıldığı programa öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. 
Programa, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, İstiklal Marşının öneminin ve merhum Mehmet Akif Ersoy'un yeni nesillere anlatılmasının, yeni nesiller tarafından anlaşılmasının çok önemli olduğunu belirterek, bir milletin bağımsızlığının her şeyin önünde olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Fahri Temizyürek de Mehmet Akif Ersoy'un, Türk gençliğine tavsiyelerde bulunduğunu ifade ederek ''Safaat’ı okuyan, idrak eden bir gençliğin her dönemde sorunlarla başa çıkabileceğini düşünüyorum. Akif, Türk gençliğine geleceği nasıl idrak etmesi gerektiğini ifade ederek gençliğe tavsiyelerde bulunmuş. Akif muhteşem bir şahsiyettir, tam bir dava adamıdır. Akif'in olayları çok iyi anlamasını ve geleceğe yön verebilecek çok yönlülüğünü Kur'anı Kerim'e çok iyi vakıf olmasına bağlıyorum. Mehmet Akif'in beni en çok etkileyen yönü şahsiyetidir" şeklinde konuştu.
Mehmet Akif Ersoy'un cesur bir insan olduğunu ifade eden  Temizyürek, şunları söyledi:
"Allah'tan başka hiçbir kimseden korkmayan Mehmet Akif Ersoy, uzunca bir süre canından çok sevdiği ülkesinden ayrı kaldı ama bunu korktuğu için yapmadı, ülkemizin geleceği, selameti açısından ülkede olmaması gerektiğini düşündüğü için, bunun daha hayırlı olacağını düşündüğü için ülkemizden gitmiştir. Başka hiçbir nedeni yoktur, bununla ilgili yazılan görüşler de itibar edilecek görüşler değildir. Akif'in bir tek aşkı vardı, o da vatan aşkı. Bunun dışında hiçbir şeyi düşünmüyordu. Akif bizim yolumuzu aydınlatan kilometre taşlarındandır, toplumların varlıklarını devam ettirmeleri abide şahsiyetlere bağlıdır. Akif, hiçbir zaman vicdanı ile cüzdanı arasında kalmamıştır, her zaman hakkın hakikatin, doğrunun yanında yer almıştır. Her zaman net, dürüst ve vatanının yanında olmuştur. Tembelliği, geriliği, cehaleti asla kabul etmiyor. Hemen hemen üç şiirinin birinde, terakkinin, ilmin öneminden bahseder, cehalet batağının toplumları nasıl yok ettiğinden, cehalet batağına saplanmamak için nasıl bir yol izlememiz gerektiğinden bahseder. Tam bir abidevi şahsiyettir. Akif'in tek derdi bu milletin bekasıdır. Onun dışında bir beklentisi yok. Tabi bu millet de O'na vefa borcunu öder, Akif biraz belki eve geç döndü ama döndü, bugün Asımın Nesli Akif'in ruhunu şad ediyor. Sabırla Safaat'ı okumalıyız. Bağımsız, müstakil, güçlü bir devlet olacaksak ve bu gücümüzü devam ettireceksek Akif gibi ülkemizin kilometre taşı olarak nitelendirebileceğimiz şahsiyetlerimizi anlamamız, okumamız gerekiyor"