KONYA,()-KONYA Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi  Başkanı Memiş Kütükcü, “Konyalı sanayicilerimiz, müteşebbislerimiz ülkesinin geleceğine güveniyor” dedi. 
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 5'inci kısım genişleme alanında arsa tahsisleri yapıldı. Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, noter huzurunda çekilen kuralarla bölgedeki 132 sanayi parselinin tahsisi gerçekleştirildi.
Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye ekonomisinin gerek kurdaki istikrarsızlık, gerekse politik sebeplerden dolayı dalgalanmalar yaşadığı bu dönemde, Konyalı müteşebbislerin Konya OSB’den yoğun arsa talebinde bulunmalarının ülke adına gurur verici olduğunu belirtti. Kütükcü, ''Konya her dönemde ülkesine pozitif katkı veren bir sanayici profiline sahip oldu. Bu dönemde de üretimden asla vazgeçmeden sanayi üretimimizi güçlendirmek için çalışıyoruz. Konya OSB’mize olan yatırımcı talebi gerçekten çok önemli. Yatırımlarıyla, sağladıkları istihdamla ve ülke ekonomisine tüm katkılarıyla bu ülkenin kalkınmasına katkı veren tüm sanayici kardeşlerime teşekkür ediyorum. Biz Konyalı sanayiciler olarak umudumuzu asla kaybetmemeliyiz, kaybetmeyeceğiz. Motivasyonumuzu artırarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.
Konya Organize Sanayi Bölgesinin 1976 yılında kurulduğunu hatırlatan Kütükcü, 42 yıllık süreçte, 4 ayrı arsa tahsisi yapıldığını kaydetti. Dördüncü arsa tahsisinin bugün gerçekleştiğini ifade eden Kütükcü, '' Konya OSB olarak yürüttüğümüz yoğun çalışmalarla daha önce 10-15 yıl olan tahsis süresini, 5 yıla kadar düşürerek sanayicilerimizin 5'inci bölgedeki talebini hızlı karşılamaya çalıştık. Şimdiden tüm sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 5'inci  kısımdan yer alamayan sanayicilerimiz de, inşallah yer seçimi sürecini yürüttüğümüz bölgemizin 6'ncı genişleme kısmında yatırım yapma fırsatı bulur.”dedi.