ANTALYA, () - KONYAALTI Belediyesi Kent Gönüllüsü Projesi kapsamında 'Şiddetin Önlenmesinde Etkili İletişim' konulu seminer düzenlendi.
Mesleğinde uzman kişilerin gönüllü olarak katıldığı Konyaaltı Belediyesi Kent Gönüllüsü Projesi ile bölge de yaşayan vatandaşlar ilgi duydukları konular hakkında bilgilendiriliyor. Proje kapsamında aile ve sağlık koçu Uzm. Dr. Müberra Kılıç, Konyaaltı Belediyesi Feslikan Salonunda 'Şiddetin Önlenmesinde Etkili İletişim' konulu seminer verdi.
Günümüzde giderek artan ve hepimizi direkt ya da dolaylı olarak etkileyen 'Şiddetin nedenleri, çeşitleri ve oluşumu hakkında bilgiler veren Dr. Müberra Kılıç, şiddetin korku kültürünün yaygın olduğu toplumlarda artış gösterdiğini aktardı. Şiddetin önlenmesinde 'Etkili İletişim'in önemini vurgulayan Müberra Kılıç, etkili iletişimin öncelikle toplumun rol model aldığı yöneticiler başta olmak üzere, öğretmen, anne-babalar ve çocuklar olmak üzere her kesim tarafından öğrenilerek uygulanması gerektiğini söyledi. 
Değişimin insanının kendisinden başladığını ve bunu kabul etmesi gerektiğini belirten Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuğba Erke Bostan ise "Özellikle bu tarz etkinliklere gelirken bu değişimi kabul ederek gelmeliyiz. Kabul ederek katıldığımız zaman hayatımızda farkındalığın ne, hangi boyutta olduğunu göreceğiz. Bu farkındalığı kişiye kazandırana kadar da biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Bostan, farklı konularda seminerler vermeye devam edeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI