ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek etap etap açılan Konyaaltı Sahili'nde Varyant ve Beach Park'ın bir bölümü ile Boğaçayı-Kent Meydanı arası hizmete sunuldu. Çalışma kapsamında son olarak varyant da araç trafiğine açıldı.
Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından yürütülen Konyaaltı Sahil projesi etap etap hizmete sunulmaya devam ediyor. 23 Nisan'da Sealife Otel önü hizmete açılan sahilde sırasında Varyant ve Beach Park'ın bir bölümü ardından da Boğaçayı- Konyaaltı Kent Meydanı arası tamamlandı. Son olarak Konyaaltı Varyantı araç trafiğine açıldı. Boğaçayı- Konyaaltı Kent Meydanı arasının da çok kısa bir süre içinde trafiğe açılacağı belirtildi. Sahilde bir geliş bir gidiş olmak üzere iki şeritten kontrollü trafik sağlanacak.
RAMAZAN BAYRAMI'NA KADAR TÜM ETAPLAR BİTECEK
Yaklaşık 30 bin metrekare beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğü proje kapsamında mevcut tüm ağaçlar korunurken, yaklaşık 6 bin yeni ağaç dikildi. Öte yandan projenin kalan kısmında hummalı çalışma devam ediyor. 1650 işçi Konyaaltı Sahil Projesi'ni tüm etaplarıyla Ramazan Bayramı'na kadar tamamlamak için çalışma yürütüyor.
BEACH PARK BÜYÜLÜYOR
Varyant üzerinde Müze Meydanı'nda oluşturulan seyir terası, muhteşem bir atmosfer sunuyor. Varyanttan Beach Parka inen vatandaşlar, yeşilin maviyle buluşmasına şahitlik ediyor. Antalyalıları yemyeşil bir sahil karşılıyor. Eski yürüyüş yolunun kaldırıldığı projede vatandaşlar hiçbir engelle karşılaşmadan çimlerin üzerinden denize ulaşmanın keyfini yaşıyor. Ağaçlar ve çimlerle kaplı Beach Park, yemyeşil görüntüsü, rengarenk peyzajı, yürüyüş yollarıyla görenleri büyülüyor. Alana dikilen asırlık Zeytin ağaçlarının gölgesi gelenlerin soluklanacağı mekanlar haline geldi.
SAHİL YOLU YAŞAM ALANI OLDU
Boğaçayı- Konyaaltı Kent Meydanı arasındaki bölüm büyük beğeni topluyor. Geçmişte kamyon ve TIR'ların geçtiği sahil yolu, yaşam alanına dönüştürüldü. Proje, sahille bütünleşen geniş kullanım alanları rengarenk çiçeklerle bezenen peyzajı, yeşil alanları, sahil boyunca sıralanan ağaçları, doğal taşlarla kaplı yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor alanları, modern gölgelikleri ve oturma alanları ile cazibe merkezi haline geldi.

FOTOĞRAFLI