SİVAS, ()-SİVAS'ta modern sanayi sitesi kurulması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından kurulan Seyfebeli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetimi, alt kooperatiflerini bilgilendirdi.
Belediye Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, kurulan 14 kooperatifin başkanlarıyla bir araya geldi. Başkan Hilmi Bilgin burada yaptığı açıklamada, "Projenin esas unsurları olan 14 kooperatif başkanımızla birlikte süreci değerlendirmek ve önümüzdeki yol haritasını birlikte paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Seyfebeli Sanayi Sitesi şehir içinde kalan sanayi sitelerinin dönüştürülmesi amacıyla hükümetimiz tarafından devlet desteği kapsamına alındı" dedi.
Proje ve yapılacağı mevki hakkında bilgi veren Başkan Bilgin, "Organize Sanayi Bölgesinin karşısında 850 hektarlık alan Sanayi Sitesi olarak belirlendi. Bu 850 hektarın 170 hektarı mera ovası olan alan millet bahçesi olarak ayrıldıktan sonra kalan 680 hektar sanayi alanı olarak belirlendi. Bununda yaklaşık 180 hektar hazine arazisi kalan 500 hektar kamulaştırma alanı. Bu kamulaştırma kısmı çözülünce diğer işler devam edecek. Seyfebeli Sanayi Sitesi Kooperatifi Genel Kurulunu yaptık, kooperatifi belediye bünyesine aldık. Kira ödemeden belediye bünyesinde götüreceğiz. Seyfebeli Sanayi Sitesi hükümetimizin eylem planına girmiş bir proje devam ediyor. Belediye Başkanlığı olarak Ticaret Sanayi Odamız ve Esnaf Odalarımızla projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi noktasında takipçisi olacağız. Projeyi bir an önce kamulaştırma aşamasına getirerek, süreci başlatacağız. Ondan sonra da neler yapılabilirse bu noktanın takipçisi olacağız'' dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken ise, kamulaştırmanın çok fazla olacağını ve projenin bir ya da iki yıl aksama yaşanabileceğini belirterek, "Bu proje hepimizin projesidir. Projede rafa kalkma diye bir şey yok. Gecikme olsa da tamamlanacaktır. Çatı kooperatifi olarak bu projenin her zaman takipçisi olacağız. Başkanımıza bizi bir araya getirdiği için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Toplantının sonunda kooperatif başkanlarının soruları cevaplandırıldı.

FOTOĞRAFLI