ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde temizlik ve hijyen açısından yeterli görülen 36 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Okullara Beyaz Bayrak' projesi kapsamında temizlik ve hijyen açısından yeterli görülen okullara verilen Beyaz Bayrak, Korkuteli'de 36 okula verildi. Korkuteli Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen programda 36 okul müdürüne törenle bayraklar teslim edildi.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, projenin amacının okullarda sağlıklı beslenme ve hijyen konularında kalitenin yükseltilmesinin sağlanması olduğunu belirterek, "Sağlıklı beslenen, hijyen konusunda bilinçlenen nesil yetirmek için yoğun bir çaba gösteriyoruz" dedi.

Yıldız, ilçe genelinde 36 okulun Beyaz Bayrak almaya hak kazandığını kaydederek, "İçinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında, ilçemizdeki okullardan 36'sının Beyaz Bayrak almış olmasının mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz. Bu başarıda emeğin büyüğü olan okul müdürlerimize ve okullarımızın kıymetli personellerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Ömer Çimşit, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oya Dirican, bayrak ve sertifikaları okulların yöneticilerine teslim etti. Bayrak ve sertifikaların 3 yıl geçerli olduğu, 3 yıl sonra yeniden başvuru yapılması, kriterlere uyulması gerektiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI