ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Korkuteli'nde hizmete açtığı Aktif Yaşlı Bakım Merkezi, yaşlı bireylerin yeni buluşma adresi oldu. 65 yaş üstü bireyler merkezde hem spor yapıyor hem fizik tedavi oluyor. Sanat ve sosyal etkinliklerin yanı sıra danışmanlık hizmeti de alan yaşlı bireyler, merkezin hem bedensel hem de ruhsal yönden kendilerine çok iyi geldiği belirtiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Korkuteli ilçesinde hizmete açılan Aktif Yaşlı Hizmet Merkezi yoğun ilgi görüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Aktif Yaşlı Hizmet Merkezi, 65 yaş üstü bireylerin kendilerini daha iyi hissedebilecekleri bir ortam sunmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor.

900 KİŞİ FAYDALANDI

65 yaş üstü bireylere spor, fizik tedavi, sanat ve sosyal aktivitelerin yanı sıra danışmanlık, eğitim gibi hizmetler sunuluyor. 2018 yılı Eylül ayında hizmete giren Aktif Yaşlı Hizmet Merkezi, bugüne kadar 900 Korkutelili vatandaşa kapılarını açtı. Merkezde hizmete sunulan spor ve egzersiz çalışmaları, psikolojik ve gerontolojik danışmanlık hizmeti, eğitimler, sanatsal ve kültürel faaliyetler, kurslar, rutin sağlık kontrolleri yaşlılara hem bedensel hem de ruhsal destek sağlıyor. İhtiyaç durumunda yaşlı yakınlarının da desteklenmesine öncülük ediliyor.

'EGZERSİZ SAYESİNDE HAREKETLENDİK'

Korkuteli'nin yerlisi olduğu belirten 73 yaşındaki Naciye Demir, “İlçemize yapılan bu hizmetten dolayı çok memnunuz. Yaşlıların düşünülmesi bizi çok mutlu etti. Burada egzersiz yapıyorum, kalan vakitlerde de el sanatlarıyla uğraşıyorum. Önceden hareket etmekte güçlük çekiyordum, şimdi egzersiz sayesinde yavaş yavaş adım atıyorum. Boyun fıtığıma da iyi geliyor. Böyle bir hizmeti düşündüğü için Menderes Türel'e teşekkür ederiz" dedi.

Burada yaptığı fizik tedavi sayesinde daha aktif hale geldiğini belirten 71 yaşındaki Neşet Dikmen de “Vücudumuzun tembelleştiğini fark ettik. Yaptığımız fizik tedavi sayesinde vücut esnekliği kazandık. Fizyoterapist dışında hemşire ve psikologlardan da yararlanıyoruz. Bu merkezi bize kazandıran Menderes Türel başkanımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI