Hüseyin ÇİÇEK/SUŞEHRİ(Sivas), () - SİVAS'ın Suşehri ilçesinde, Anadolu Selçuklu ile Moğollar arasında 1243 yılında yaşanan Kösedağ Savaşında şehit düşen askerler dualarla anıldı.
Tarihi Kösedağ Savaşı'nda şehit düşen askerler için bu yıl da geleneksel anma programı düzenlendi. Suşehri ilçesine bağlı Aksu köyü muhtarlığı ve Aksu Köyü Derneği tarafından Sakaröküz mevkisinde, Çataloluk köyü muhtarlığı ve Çataloluk Köyü Derneği tarafından ise Haklıyurt yaylasında iki ayrı anma programı düzenlendi. Kösedağ şehitlerini anma programına Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Burçin Çetinkaya, Suşehri Kaymakamlığı görevine vekaleten eden Gölova Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Suşehri ilçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Sayın, Suşehri ilçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sakaröküz  yaylasındaki programda şehitler için Kuran-ı kerim okundu. 17 küçükbaş, 1 de büyükbaş hayvan kurban edilerek kazanlarda kavrulup etkinliğe katılan vatandaşlara ikram edildi.
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu  Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, Kösedağ'ın insanların kendiliğinden organize olduğu bir etkinlik olduğunu dikkat çekerek, "İnsanlar gurbetten geliyor, yakın ilçelerden köylerden gelerek burada gününü geçiriyorlar. Bugünün özelliği adına, ilçe adına manevi atmosferi var bu manevi atmosfer içerisinde kurbanlarını, adaklarını bu güne denk getirip burada kesiyorlar. Bir birleriyle kaynaştıkları harika bir ortam. Sivas’ın çevresini en zirveden seyredebildikleri bir mekan. Bu mekanda güzel insanlar bir araya gelip güzelce vakit geçirip gidiyorlar. Biz de bugün burada olmaktan mutluluk duyduk" dedi.
Suşehri Kaymakam Vakili Adnan Karaosmanoğlu ise, "Kösedağ Savaşı, Suşehri bölgesinde yapılan bir mücadele idi. Burada bulunan şehitlerimiz vatan toprakları için bir mücadele verdi. Sağ olsun Suşehrili hemşehrilerimiz aziz şehitlerimizin hatırasını 776 yıldır kimin yaptığı belli olmamasına rağmen devam ettiriyor. Gerek Suşehri'ndeki vatandaşlarımız, gerekse gurbette olan hemşehrilerimizi bir araya toplama noktasında büyük bir özveri ile mücadele ediyorlar. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatan devam ettiren emeği geçen başta dernek başkanlarına, muhtarlarımıza müteşekkirim" dedi.
Etkinlikte Köse Süleyman türbesini de ziyaret eden heyet ve vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI