İZMİR’in Kemalpaşa ilçesinde, kiraz üretimiyle geçimlerini sağlayan kırsal Beşpınar Mahallesi sakinleri, ürünlerini daha iyi fiyata satabilmek için yeni ve geniş bir pazaryeri yapılmasını istedi. Mahalle Muhtarı Rahmi Yılmaz, "Satış yeri küçük olduğu için, köylüler kirazlarını münferit şekilde kendi bahçelerinde satıyor. Bu da dayanışma ortamına engel oluyor, kirazlar ucuz fiyattan satılıyor" dedi.

Türkiye’de, kiraz üretimiyle öne çıkan Kemalpaşa ilçesindeki Beşpınar Mahallesi sakinleri, ürettikleri ürünü istedikleri fiyata satmaktan şikayet ediyor. Bunun ilk nedeni olarak, mahalledeki kiraz satım yerinin küçük ve yetersiz olması gösteriliyor. Mahalle sakinleri Muhtar Rahmi Yılmaz öncülüğünde köy meydanında toplanarak, yetkililerden buraya yeni ve daha geniş bir kiraz satış yeri yapılmasını istedi. Muhtar Yılmaz, "Buradaki mevcut kiraz satım yeri dediğimiz bölgenin genişletilmesi için, yıllardır mücadele veriyoruz. Buradaki vatandaşların tek geçim kaynağı kiraz. Onu da satmak için köylüler arasında bir iletişim ve dayanışma olması lazım. Mahalleye sadece normal vatandaşlar değil, toptancılar ve şirketler de kiraz almak için geliyor. Ancak herkes münferit hareket ettiği için kirazımız asıl ederinin çok altında alıcı buluyor. Vatandaşımızın bir yıllık emeği adeta çöpe gidiyor" dedi.

Yetersiz kalan mevcut satış yerinin çevresinde şahıslara ait arazilerin olduğunu ve sahiplerinin buraları satmaya sıcak baktığını belirten Yılmaz, "Yetkililerimiz gelip, bu arazi sahipleriyle anlaşabilirler ve buraya güzel bir yatırım yapılabilir" diye konuştu.

Davut CAN / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI