SİVAS'ın Koyulhisar ilçesine 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu. 
Sivas Kongresi'nin 100'üncü yıl etkinliği kapsamında ağaçlandıran Koyulhisar Kaymakamlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. 
Koyulhisar Kaymakamı Çağlar Partal, 21-26 Mart Orman Haftasında Koyulhisar Kaymakamlığı bünyesinde Orman İşletme Müdürlüğünün organize ettiği Sivas Kongresi 100'üncü Yıl Hatıra Ormanına fidan dikimini gerçekleştirdi. Kaymakam Partal yaptığı açıklamada
"Sivas Kongresi Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetimizin ilanına giden süreçte önemli bir dönüm noktası olmuştur. Sivas Kongresi sayesinde Kurtuluş Mücadelesi ulusal bir kimlik kazanmış ve Cumhuriyet'in ilk temelleri Sivas'ta atılmıştır. Kongrenin 100'üncü yılı Valiliğimizin öncülüğünde çeşitli etkinliklerle yıl boyunca kutlanmaktadır. Bizler de içinde bulunduğumuz Orman Haftasında Sivas Kongresi 100'üncü Yıl Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızı canları pahasına bizlere miras bırakan tüm Milli Mücadele kahramanlarına sonsuz saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI