Olcay DÜZGÜN-Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, () - KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, bu yıl kurbanlık sayısında bir problem olmadığını, fiyatların da çok yüksek olmayacağını söyledi.
Kayseri Ticaret Borsası, en çok tescil yaptıran ve enflasyonla mücadeleye destek veren 10 firmaya düzenlenen iftar programında ödüllerini takdim etti. Ödül törenine Vali Şehmus Günaydın'ın yanı sıra AK Parti, MHP, İYİ milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, hayvancılık sektörünün durumu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Büyükbaş hayvanda yaklaşık 1 yıldır fiyat noktasında sıkıntı var. Yem fiyatları artıyor. Ramazandan 1 ay önce karkas et büyükbaş kesimi 30 TL idi. Şu anda 28 TL civarında. Büyükbaş besiciler bir çırpınış halinde. Devletimiz tarım politikası ile buna önlem alması gerekiyor. Hayvancılığımız bitmek üzere. Tarım Bakanımıza sesleniyorum; özellikle hayvancılık noktasında büyükbaş hayvan üreticilerine destek olunması gerekiyor. Yem fiyatlarına da müdahale edilmesi gerekir" dedi.
'KURBANLIKTA SORUN FİYAT DENGESİNİN OLMAMASI'
2,5 ay sonra idrak edilecek Kurban Bayramı'nda kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağını altını çizen Bağlamış "Kurban bayramında kesinlikle hayvan sıkıntımız yok. Tek mağduriyetimiz fiyat dengesinin olmamasıdır. Kurbanlık hayvanlar 8-10 ay zaman içinde yetişiyor. Hayvancılar reel değerdeki satışta hamle bulamaz ise besici zarar ediyor. Hayvancılığın bitmesine de bu sebep oluyor. Hayvan sayımızda Kurban Bayramı için bir problem yok. Tüketicilerimiz çok rahat bir şekilde kurbanını pazardan alabilecek. Çok yüksek rakamlar olmayacak zaten" şeklinde konuştu.
'KAYSERİ'NİN PASTIRA VE SUCUĞU DAHA İYİ TANITILACAK'
Kayseri ile özdeşleşen pastırma ve sucuğu başka illerin sahiplenmeye çalıştığını söyleyen KTB Başkanı Recep Bağlamış "Kayseri dışında pastırma ve sucuğun bir ili olamaz. Kayseri'nin sucuk ve pastırmadaki temel problemi reklam iyi yapılamadığından dolayı  Afyon sucukla ilgili Kayseri'den fazla üretim yapıyoruz diyor, Kastamonu pastırmayı Kayseri'den daha fazla üretiyoruz diyor ama kesinlikle böyle birşey yok. Kayseri o iki ilinde en az 2 katı üretim yapıyor. Sadece reklam noktasında Kayseri'nin problemi var. Bu da Belediyemizle birlikte yapacağımız festivallerle aşacağımıza inanıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI