MANİSA'nın Kula ilçesinde Cumhur İttifakı'ndan belediye başkanı seçilen MHP'li Hüseyin Tosun, Cumhur İttifakı'nın 12 belediye meclisi üyesi ile birlikte İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Kula'da 31 Mart'taki yerel seçimlerde, 141 sandıkta, 34 bin 553 seçmenden 31 bin 512'si oy kullandı. 29 bin 415 oy geçerli sayıldı. Kullanılan oyların 19 bin 361'ini alan Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Hüseyin Tosun, bir dönem daha belediye başkanlığına seçildi. En yakın rakibi Millet İttifakı'nın İYİ Partili adayı Selim Aşkın ise 9 bin 50 oy alabildi. Tekrar başkan seçilen Hüseyin Tosun, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, yeni belediye meclis üyeleri ve partililer ile birlikte bugün İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Kula Adliyesi'ne geldi. Başkan Tosun'a mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Gamze Özçelik verdi. Daha sonra Cumhur İttifakı'nın 12 belediye meclis üyesine de mazbataları teslim edildi. Mazbatasını alan Kula Belediye Başkanı MHP'li Tosun, şöyle dedi:

"Kulamız için hayırlı olsun. İnşallah güzel hizmetler yapmak nasip olur. Sonuç itibariyle seçim bitti. Artık kaldığımız yerden devam edeceğiz. Sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde Kula'da ki tüm hemşerilerimizle beraber hiçkimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, her zaman olduğu gibi bu şehirde kardeşçe yaşamak için çaba göstereceğiz. Herkese hizmet edeceğiz. Bugünden, şu dakikadan itibaren artık yeniden görevimizin başında olacağız. Görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Bütün Kulalı hemşerilerimize sağlıklı, güzel, huzur ve barış içerisinde bir seçim atmosferi oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Kula' yakışır bir seçim geçirdik. Şimdi sıra Kula'ya yakışır hizmetleri hep birlikte tek tek hayata geçirmek."

Tosun başkanlığındaki yeni belediye meclisinde Cumhur İtttifakı'nın 12, Millet İttifakı'nın 3 üyesi yer aldı.

Hikmet SEPET / KULA (Manisa), ()

FOTOĞRAF