MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gençlik Festivali’nin son gününde bağlama ustası Turhan Alıcı, şair, romancı, oyun ve anı yazarı Nâzım Hikmet Ran’ın ölümsüz eseri 'Kuvayı Milliye Destanı’nı seslendirdi.
Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclis üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu insanının direnişini konu alan ve dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet Ran tarafından kaleme alınan Kuvayı Milliye Destanı, türkü ve slaytlar ile vatandaşlarla buluştu.
Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen Gençlik Festivali kapsamında sahne alan Turhan Alıcı’nın usta şair Nazım Hikmet Ran’ın kaleme aldığı Kuvayı Milliye Destanı’nı türküler ile seslendirmesi dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.  Alıcı’ya vokalde Nursel Yıldız Karaca ve Ece Özkoyuncu Öngeç eşlik etti.
Programda, ‘Burası Huştur’, ‘Karayılan’, ‘Vurun Antepliler Namus Günüdür’, ‘Bu Vatana Nasıl Kıydılar?’, ‘Kerimoğlu Zeybeği’, ‘Ankara’nın Taşına Bak’ gibi dinleyicilerin yüreklerine işleyen türküler hep bir ağızdan söylendi.
Şairin başyapıtlarından olan ve Kurtuluş Savaşı'nı bölümler halinde anlattığı destan dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

FOTOĞRAF