YALOVA’da ikamet eden LÖSEV’e kayıtlı ailelere kırmızı et dağıtım töreni yapıldı. Program, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Hasta ve aileler, LÖSEV çatısında bulunmanın mutluluğunu paylaşarak tüm bağışçılara teşekkürlerini ve dualarını ilettiler. Törende ailelere etleri LÖSEV Bursa Şubesi Sosyal Hizmetler Sorumlusu Aylin Babaoğlu ile iyileşmiş gençlerden Yalova Gençlik Temsilcisi Derya Cantürk dağıttı.

LÖSEV’in kayıtlı hastalarına her çeşit desteği ulaştırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ve hastalık tedavisinde proteinin çok önemli olduğunu belirten LÖSEV Bursa Şubesi Sosyal Hizmetler Sorumlusu Aylin Babaoğlu, “İşte bu yüzden iyi kalite protein kaynağı olan kırmızı et dağıtımları yıl boyunca düzenli olarak hasta ve ailelerimize iletiliyor. Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmeleri çok önemli. Bu nedenle LÖSEV, 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et yardımını sürdürüyor. En kaliteli protein kaynağı olan et ve et ürünleri hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip. Özellikle lösemide et ve et ürünleri tüketerek sağlıklı beslenen hastalar bu zorlu tedavi sürecini daha kolay atlatıyorlar. 2019 Mayıs ayında 8 bin 500 hasta ve ailesine kırmızı et yardımı yapan LÖSEV, 2019 Nisan ayından bu yana Türkiye genelinde 14 bin aileye et yardımı ulaştırdı” dedi.

Babaoğlu, Kurban Bayramı öncesinde LÖSEV’e yapılan bağışların çok önemli olduğunu kaydederek, “Bu kurban etlerini 12 ay boyunca ailelerimize dağıtıyoruz. Bu yıl 1 adet kurban bedeli 1.040 TL’dir. Vakfımıza kurban bağışlarını bekliyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI