Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Spor Turnuvası Çocuk Şenliği Kupası, görkemli bir törenle başladı.

Lüleburgaz Futbol Yıldızlar Akademisi’nde gerçekleştirilen görkemli törene yurt içinden olduğu kadar yurtdışından da futbol ve basketbol kulüpleri katıldı. 13 yaş altı takımların mücadele ettiği turnuvanın açılışında konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, takımlara başarı dileklerinde bulundu. Turnuvaya Türkiye’den gelen büyük kulüplerin yanı sıra, Yunanistan ve Bulgaristan’dan da Futbol ve Basketbol takımları katılım gösterdi.

Büyük katılıma sahne olan turnuva öncesinde Lüleburgaz Dans Oyunları ekibi üyesi minikler muhteşem bir dans gösterisi düzenledi. Çocukların dans gösterisinin ardından konuşma yapan Gerenli, “Lüleburgaz olarak böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için onur verici. Çocukların sporla ilgilendiklerini gördükçe mutlu oluyorum. Çocuklarımız için etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Basketbol müsabakalarının yanı sıra Galatasaray, Beşiktaş ve Altınordu gibi kulüplerin 13 yaş altı takımlarının mücadele ettiği futbol müsabakalarında ise ilk maçın başlama vuruşunu Murat Gerenli yaptı. Gerenli’ninsantra vuruşuyla başlayan maçlarda minik futbolcuların gösterdiği mücadele nefes kesti. Gerenli’nin konuşmasının ardından potada ilk maçlar Tigers of Yambol ile Lüleburgaz Akademi arasında oynandı. Maçı Tigers of Yambol 72-43 kazandı. Diğer maçlar da heyecanlı anlar yaşanırken futboldaki ilk maç ise Lüleburgaz Atletik ile Beşiktaş arasında oynandı.Müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı. Turnuvaya futbol kulüpleri Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Altınordu,  Başakşehir, Kasımpaşa, Lüleburgaz Atletik ve Yunanistan takımı Xanthi, basketbol kulüpleri ise; Bulgaristan takımı Tigers of Yambol, Borusan, Ulusder, Lüleburgaz Akademi, Servergazi, Bestburgaz, FMV Işıkspor ve Yunanistan takımı Orfeas Academy oldu.