KAHRAMANMARAŞ'ın merkez Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mikro kredi kullanarak kendi işini kuran girişimci kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nun kafeteryasındaki kahvaltıya 100 girişimci kadınla birlikte Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Mikro Kredi Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan da katıldı. Mahçiçek, kadınların 8 Mart'ını kutlayıp cüzdan, mutfak önlüğü ve doğa dostu bez çanta hediye etti.

Kahvaltıda bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi:

"Biz İstiklal savaşında öncüyüz. Ama ekonomik İstiklal savaşında kadınlarımız Türkiye birincisi ve bundan gurur duyuyoruz. En az 30 ülke gördüm ve dünyadaki ülkelerin içerisinde kadınların en saygın, en kıymetli ve en değerli olduğu ülke Türkiye’dir. Bizde aile faktörü çok önemlidir ve bunu oluşturan en temel faktör kadındır. Dış ülkelerde çekirdek aile kavramı yoktur. Herkes bağımsız hareket eder. Bu yüzden kadının da bir önemi yoktur. Amerika’da yaşadığım dönemlerde 40 derece güneşin altında asfaltta çalışan kadınlar gördüm. Aile hayatları olmayan o kadınların en büyük korkusu da yaşlanmaktır. Çünkü yaşlandıklarında kimse onlarla ilgilenmeyecek ve huzur evinde ölümü beklemek zorunda kalacaklardır.

Ama bizim dinimizde makamların en güzeli olan cennet kadınların, annelerin ayakları altına serilmiştir. Dolayısıyla bizim ülkemiz ve insanları güzelliklerle donatılmıştır."

FOTOĞRAFLI