AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, inşaatı yüzde 95 oranında tamamlanan Kahramanmaraş Havaalanı'nın yeni terminal binası inşaatında incelemelerde bulundu.
Kahramanmaraş Vali Vekili Bayram Öz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen'in de eşlik ettiği Mahir Ünal, Kahramanmaraş Havaalanı Müdürü Kezban Emel Mecit ve inşaat firması yetkilileri ile terminal binası inşaatını gezdi. İnşaattaki son durum hakkında bilgi alan Ünal, daha sonra bir değerlendirme yaparak Kahramanmaraş Havaalanı'nı gümrüklü bir havaalanına dönüştürüp hem yurt içinden hem yurt dışından yoğun bir uçuş sağlayacak cazibe bir havaalanı haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
"KAHRAMANMARAŞ'I TERMİNAL ŞEHRİ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ"
Mahir Ünal, değerlendirmelerinin devamında, "Bunun içinde bir diğer haylimiz şu; hızlı tren garı ile havaalanı terminalini birleştirmeyi planlamıştık. Dolayısıyla uçak yolcusu uçaktan indiğinde burada hemen hızlı trene binip Adana ve Gaziantep'e ulaşabileceği bir planlama düşüyoruz. Şu anda planlama aşamasında. Ama her şey önce hayal edilir, sonra planlanır, sonra gerçekleşir. Gördüğünüz gibi hayal ettiğimiz havaalanı tamamlandı. Şimdi inşallah pistin uzatılma işi var, onun proje çalışması devam ediyor. İnşallah hem karayolu açısından, hem havayolu açısından hem de demiryolu ve hızlı tren açısından Kahramanmaraş'ımızı bir Terminal şehir haline getirmeyi planlıyoruz. Bunu büyük oranda gerçekleştirdik. İnşallah bunu gerçekleştirdiğimiz Kahramanmaraş, hem yurt içi hem yurt dışı yolcu akışında ciddi bir avantaj elde edecek" diye konuştu.
2 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ OLACAK
İhale bedeli yaklaşık 60 milyon lira olan ve Aralık 2016'da temeli atılan Kahramanmaraş Havaalanı'nın yeni terminal binası inşaatı yüzde 95 oranında tamamlandı. Kasım ayının ilk haftalarında açılması planlanan havaalanın giden yolcu bölümü toplam 6 salondan oluşacak. 28 bin 800 metrekarelik apron, 5 uçağın park edebileceği genişlikte olacak ve aprona 200 metrelik taksi yoluyla ulaşılabilecek.
Toplamda 223 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. havaalanında 430 araçlık genel, 33 araçlık VIP, 44 araçlık personel otoparkı olacak. Ayrıca yen havaalanında, dünyadaki en modern havaalanlarında kullanılan elektronik sistemlerinin kullanılacağı kaydedildi.
FOTOĞRAFLI