İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Alanı öğrencileri, okul içerisinde ve staj gördükleri işletmelerde yaptıkları ürünleri bir araya getirerek sergiledi.
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve iki gün boyunca açık kalacak olan sergide, Bilgisayarlı Makine İmalatı CNC tezgahlarında yapılan çarklar, delme ve kesme kalıpları, otomobil-motosiklet yedek parçaları ve plastik kalıplar gibi yedek parça ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Makine Teknolojisi Alan Şefi Şahin Balı ve Dal Şefi Muhsin Aslan gözetiminde düzenlenen serginin daha sonra ki günlerde Cumhuriyet Meydanında, halka da tanıtılacağı kaydedildi.
Makine Teknolojileri alanının, endüstriyel makinelerin tasarımından satış sonrası hizmetlerine kadar uzanan geniş bir alan olduğunu belirten Şahin Balı, "9'uncu sınıf öğrencilerimizin Makine Teknolojisi alanını tanımasına yardımcı olmak amacıyla bu sergimizi açmış bulunmaktayız. Alanımızda, 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okulumuzda üniversite sınavlarına yönelik derslerin yanı sıra Türk Sanayisinin ihtiyacı olan ara eleman vasfında öğrenci yetiştirmek için mesleki derslerde verilmektedir." dedi.
Sergilenen ürünlerin bir kısmının alanda ve bir kısmının ise 12'nci sınıf öğrencilerinin işletmelerde beceri eğitimleri kapsamında yapılan işler olduğunu belirten Balı, "Burada sergilenen ürünlerin tamamı öğrencilerimiz tarafından yapılmış ve bir çok ülkeye ihraç edilen ürünlerden oluşmaktadır." diye konuştu.  Şahin Balı açıklamasının sonunda, öğrencilere, temel imalat atölyesi, CNC ve bakım onarım atölyesi, torna ve taşlama atölyesi, freze atölyesi, iki bilgisayar laboratuarı, 2 resim hane ve 2 teknoloji sınıfında mesleki eğitim verilmekte olduğunu sözlerine ekledi.
10'uncu sınıf öğrencisi Abdullahgafur Gül ise derslerde öğretmenleri tarafından verilen teknik resimleri Auto Cad programında çizimini yaptıklarını ve daha sonra ise makinelerde üreterek bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini söyledi. 11'nci sınıf öğrencisi Sedat Derin de yapmış oldukları ürünleri sergileyerek bölümün tanıtımına katkı sağladıklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ