MAMAK Belediyesi'nin ev sahipliğinde, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ‘Göç Çalıştayı 2019’ düzenlendi.
Mamak Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Tuğba Uylaş, Mamak Kaymakamlığı ve Mamak İlçe Milli Eğitim müdürlüğü çalışanları, üniversitelerin öğretim üyeleri, STK temsilcileri ve dernek başkanları ile sosyologlar, göçmen kanaat önderleri katıldı. Türkiye ve dünyadaki göç hareketinin incelendiği, Mamak’taki göç ve göçmen sorununun ele alındığı çalıştayda konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, çözümlerin önerildiği ve değerlendirme sonuçlarını inceleyerek yol haritalarının belirleneceği çalıştayın göç sorununa ışık tutmasını istediklerini söyledi.
AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ise, "Türkiye bu konuda çok önemli bir ev sahipliği yapıyor. Tabii bu ev sahipliğini gerçekleştirirken bunun çok boyutlu bir şekilde planlanması, uyum unsurlu gerçekleşmesi gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAFLI