ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde LGS sınav sonuçlarına göre 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir tarafından ödül verildi.
Türkiye genelinde 1 milyon 29 bin 555 bin öğrencinin katıldığı LGS sınavına Manavgat'tan katılan Özel Manavgat Bahçeşehir Koleji öğrencisi Kaan Sönmez, Özel Akdeniz Başarı Koleji Ortaokulu öğrencisi Nermin Eylül Eker ve Özel Manavgat Maya Ortaokulu öğrencisi Erdem Güllü tüm soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puanla Türkiye birincisi olan 565 öğrenci arasında yer aldı.
Öğrencileri, okul yöneticileriyle birlikte makamında kabul eden Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, ilçede 3 Türkiye birincisi dışında 8 öğrencinin 490 ve üzeri, 158 öğrencinin de 450 ve üzeri puan alarak Manavgat'ın başarısını tescil ettiğini söyledi. Çocukların başarısının birçok faktöre bağlı olduğunu aktaran Sarıdemir, "Başarıda öğrencinin Allah vergisi zekasının yanı sıra çevresel faktörler, okul idareci ve öğretmenlerinin gayreti ve en önemlisi de ailenin desteği çok büyük rol alıyor. Bu nedenle ben öğrencilerimizin yanı sıra öğretmenlerimizi ve onları yetiştiren ailelerine de çok teşekkür ediyorum" dedi.
Müdür Sarıdemir, Nermin Eylül Eker ile Kaan Sönmez'e ödüllerini verirken, şehir dışında olan Erdem Güllü'nün hediyesini teslim etmek üzere annesine verdi.

FOTOĞRAFLI