ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde müftülük tarafından düzenlenen Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar 24 Haziran'a kadar devam edecek.

Manavgat Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları geçen pazartesi günü başladı. İlçedeki tüm cami ve Kur'an kurslarında 273 görevliyle başlayan kursların kayıtlarının 24 Haziran'a kadar devam edeceğini belirten Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, gün içerisinde 10.00-13.00 ve 14.00-17.00 saatleri arası olmak üzere 3'er saat eğitim verileceğini söyledi. 8 hafta sürecek kurslarda çocuklara Kur'an alfabesi başta olmak üzere namaz sureleri, ahlaki ve dini bilgiler öğretilecek. Eğitimde kullanılacak kitap ve materyaller ücretsiz olarak dağıtılacak.

Kurslarda Kur'an'ın alfabesinin yanı sıra temel dini bilgilerin de öğretildiğini belirten Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, "Kurslarımıza gelen öğrencilerimize başkanlıkça ücretsiz olarak kitap ve materyaller veriliyor, elif cüzü dediğimiz elif ba ve temel dini bilgiler kitabımız ücretsiz olarak veriliyor. 4-6 yaş grubu Kur'an kursuna giden yavrularımız için de Kur'an kursu etkinlik kitapları ücretsiz olarak veriliyor. Bunun dışında Kur'an kurslarımızda ahlaki değerler, kardeşlik, vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularına hocalarımız ağırlık veriyorlar" dedi.

Müftü Atilla, şunları söyledi:

"Özellikle bu hafta içerisinde bir Müslüman çocuğunun bilmesi gereken kısa namaz surelerinin ezberlenmesi, 32 farzın öğrenilmesi, namazın, abdesttin, imanın, İslam'ın şartları bunlar üzerinde özellikle hocalarımız duracak. Çocuklarımızı sıkmadan, yormadan tatil havası içerisinde olduğu bilinciyle yaz kurslarımızı en güzel şekilde değerlendirmeyi ümit ediyoruz."

15 TEMMUZ İÇİN PROGRAM

Yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklarla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü de kutlayacaklarını aktaran Müftü Atilla, "Öğrenci ve velilerin katılımıyla inşallah bu şehitlerimizi anma merasimini düzenleyeceğiz ve yavrularımızla beraber bu gece şehitlerimize ve gazilerimize dua programları tertip edeceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI