MANAVGAT Belediyesi'nin düzenlediği 'Yıldızların Altında Manavgat' temalı Ödüllü Ulusal Şiir Yarışması sonuçlandı.

Ödüllü Ulusal Şiir Yarışması'na Türkiye'nin 81 ilinden ve Manavgat'tan toplam 152 katılımcı, Manavgat ile ilgili yazdıkları şiirlerle katıldı. Son başvuru tarihi 29 Ağustos 2019 olan yarışmaya gönderilen eserler, Atatürk Kültür Merkezi'nde toplanan jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alındı.

JÜRİ ÜYELERİ İLK ÜÇÜ BELİRLEDİ

Jüri üyeleri edebiyatçı ve şairler Şeref Bilsel, Hasan Öztoprak, Altay Öktem, Nadire Sönmez ve Tülay Enhoş, Manavgat ile ilgili olarak yazılmış en güzel 3 şiiri belirledi. Yıldızların Altında Manavgat Ulusal Şiir Yarışması'nda ödül alan eserler, 19 Ekim 2019 Cumartesi günü Side Kültür Evi'nde düzenlenen etkinliklerde açıklanarak sahibini bulacak. Yarışmada birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verilecek.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünyanın eşsiz güzellikteki kenti Manavgat'ın adını daha çok duyurmak, güzelliklerin kamuoyuna daha çok yansıtılmasını sağlamak ve gençleri teşvik etmek amacıyla ulusal şiir yarışması düzenlediklerini söyledi. Sözen, "Manavgat'ımızın güzellikleri için şiirler değil destan yazılsa az kalır. Manavgat'ımızı en güzel hisseden ve hislerini dizelerine yansıtabilen insanlarımızı ödüllendirecek olmak bizi heyecanlandırıyor. Yarışmamıza Türkiye'nin dört bir yanından 152 eserin katıldığını öğrendik, çok sevindik. Side Kültür Evi'nde düzenleyeceğimiz ödül töreni etkinliklerimize tüm halkımızı ve sanatseverleri davet ediyorum" dedi.